Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Packa: Objasnenie vraždy Ernesta Valka je veľký úspech policajného zboru

Ján Packa
Ján Packa

BRATISLAVA – Objasnenie vraždy prominentného advokáta Ernesta Valka je veľký úspech policajného zboru. Povedal dnes bývalý policajný prezident Ján Packa.

"Ja som rád, že je objasnená vražda Ernesta Valka, pretože v čase, keď sa to stalo, bolo okolo toho množstvo pochybností, teórií ohľadom atentátu, ale nakoniec to bola, bohužiaľ, jednoduchá lúpežná vražda spáchaná páchateľmi, ktorí boli dobre pripravení, ktorí to robili stále. Takže je to naozaj po toľkých rokoch veľký úspech policajného zboru a ja sa môžem len tešiť," uviedol Packa.

Policajný vyšetrovateľ obvinil dve osoby v prípade vraždy právnika Ernesta Valka. Jedna je obvinená z vraždy, druhá z lúpeže. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Jozef R. čelí obvineniu z vraždy právnika Ernesta Valka a ďalších trestných činov. Jaroslava K. polícia obvinila pre zločin lúpeže spáchanej so zbraňou. Jozef sa momentálne nachádza vo väzení pre inú trestnú činnosť, Jaroslav je zatiaľ vo väzbe, taktiež pre iný zločin.

Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara sa obvinení ešte v októbri 2010 mali rozhodnúť, že sa pokúsia vylúpiť dom Ernesta Valka. Dopredu plánovaná lúpež sa skončila 8. novembra 2010 vraždou právnika. "Jozef mal strelnú zbraň a mal vystreliť na poškodeného. Trafil ho do ľavej strany hrude a spôsobil mu smrteľné zranenie," opísal Gašpar. Lupiči z právnikovho domu ušli a nič si podľa polície neodniesli.

Viac o téme: Ernest ValkoJán Packa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu