Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Z nemocnice prišla najhoršia správa: Dievčatko (†3) z Čane, ktoré zachránili policajti, zomrelo

Dievčatko našli dvaja policajti na zemi v izbe, nedýchalo Zobraziť galériu (3)
Dievčatko našli dvaja policajti na zemi v izbe, nedýchalo (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

ČAŇA - Len pred pár dňami sme informovali o záchrane trojročného dievčatka. Pohotoví policajti našli dieťa na zemi a hneď mu poskytli prvú pomoc. Potom ho previezli záchranári do nemocnice. Odtiaľ prišla najsmutnejšia správa. Evka, žiaľ, zomrela. Existuje vážne podozrenie, že neviniatko bolo týrané.

Lekári si na tele dievčatka všimli viaceré poranenia. Do nemocnice sa dostalo po tom, čo ho policajti našli v bezvedomí ležať na podlahe jedného z domov. Dieťa nedýchalo a nejavilo známky života. "Ihneď sme začali so záchranou a poskytli sme dieťaťu prvú pomoc až do príchodu rýchlej zdravotnej služby," opísal policajt Erik Foltin. 

ppráp. Štefan Vida a nstržm. Erik Foltin
Zobraziť galériu (3)
ppráp. Štefan Vida a nstržm. Erik Foltin  (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Dievčatko na druhý deň po prevoze do nemocnice, žiaľ, zomrelo. Lekári ostali v šoku. "Boli tam poranenia, podliatiny na koži. Následné vyšetrenia ukázali zlomeniny rebier a končatín staršieho dáta. To všetko nás viedlo k tomu, že bolo možné vysloviť podozrenie na syndróm týrania," skonštatoval medicínsky riaditeľ z Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Igor Jenčo pre televíziu Markíza.


Prečítajte si aj:

Dramatická záchrana dievčatka (3) pri Košiciach: Dieťa ratovali pohotoví policajti


Z nemocnice prišla najhoršia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Evka žila so svojou matkou a jej druhom. "Smrť bola pre toto dievčatko vykúpenie, mala ťažký život. Po celom telíčku mala modriny a zlomeniny, medzi nohami jej hasili cigarety. Matka ju tiež týrala kedykoľvek sa jej chcelo. A jej druh bol najhorší, ten ju mlátil každý deň a noc," napísal anonym televízii. "Šak my sme ju nebili," bránia sa rodičia. Polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z týrania blízkej osoby. "Vyšetrovateľom Policajného zboru bola nariadená súdna pitva a bude vypracovaný znalecký posudok. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť," napísala polícia na sociálnej sieti. 

Viac o téme: SmrťDievčatkoČaňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu