Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najkrajšie chvíle sa zmenili na obrovský smútok: Bábätko zomrelo v Brne pri domácom pôrode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB)

BRNO - Domáci pôrod v Brne dopadol najhoršie, ako mohol. Bábätko po narodení nedýchalo. Aj keď k rodine dorazili záchranári, bolo už, žiaľ, neskoro.

Aj napriek tomu, že domáci pôrod bol plánovaný, novorodeniatko prišlo o život. "Operátorka Krajského zdravotníckeho operačného strediska ihneď začala s volajúcim telefonicky asistovanú resuscitáciu a zároveň vyslala na miesto tri týmy ZZS, vrátane lekára neonatológa," opísali záchranári Juhomoravského kraja na sociálnej sieti s tým, že po príchode na miesto si zdravotníci novorodeniatko prevzali a pokračovali v rozšírenej resuscitácii. "I napriek úpenlivej snahe členov posádky sa u dieťatka nepodarilo obnoviť životné funkcie," skonštatovali. 


Prečítajte si aj:

Zuzana (†28) sa tešila na prvé bábätko: Po pôrode ho stihla objať, o pár minút už bola mŕtva


Záchranári nešťastou udalosťou apelujú na budúce mamičky a oteckov, aby si dôkladne premysleli všetky riziká, ktoré so sebou pôrod doma prináša. "Vozidlá zdravotníckej záchranné služby sú v istom zmysle dnes už pojazdné jednotky intenzívnej starostlivosti, v žiadnom príapde ale nemôžu nahradiť zázemie pôrodníckych a neonatologických pracovísk, ktoré sú v krízových situáciách pre záchranu novorodenca rozhodujúce," zdôraznili záchranári. Najdôležitejšie je myslieť na zdravie a život nenarodeného dieťatka. 

 

Viac o téme: DieťaTragédiaZáchranáriPôrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu