Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Vlado uháňal dopoludnia cez dedinu: Policajtom skoro oči vypadli, nafúkal tri promile

Policajti zastavili vodiča a nestačili sa diviť Zobraziť galériu (2)
Policajti zastavili vodiča a nestačili sa diviť (Zdroj: Foto: polícia)

BYSTRIČANY - Policajti z Prievidze mali plné ruky práce. Zastavili vodiča nákladiaka, pretože v dedine prekročil povolenú rýchlosť. Keď ho zastavili, dali mu aj fúkať a nestačili sa diviť.

Dopravní policajti z Prievidze namerali v Bystričanoch, okres Prievidza, vodiča nákladného auta, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 25 kilometrov za hodinu. Vlado (38) z Martina jazdil navyše pod vplyvom alkoholu, informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Muža zastavili policajti na ceste I/64, pri kontrole ho podrobili i dychovej skúške s výsledkom 1,43 mg/l, čo predstavuje 2,98 promile," uviedla Antalová. 

FOTO Vlado uháňal dopoludnia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Opakovaná dychová skúška po 20 minútach ukázala podľa policajnej hovorkyne ešte vyššiu hodnotu, a to 3,06 promile. "Policajti vodičovi okamžite v súlade so zákonom obmedzili osobnú slobodu a bol umiestnený do cely," ozrejmila. Vodič z Martina už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, v zmysle zákona mu za tento skutok hrozí až ročný trest odňatia slobody.

Viac o téme: AlkoholJazda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu