Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Emma (†43) išla zo dobrodružstvom do Brazílie: Splavovala Amazonku, krutá vražda

Emma Tamsin Keltyová Zobraziť galériu (3)
Emma Tamsin Keltyová (Zdroj: Foto: Twitter)

BRAZÍLIA - Emma sa vybrala na výlet do Brazílie, splavovať rieku Amazon. Dobrodružstvo sa jej, žiaľ, stalo osudným. V nebezpečnej oblasti sa pohybovala sama.

Emma Tamsin Keltyová (†43) z Londýna zmizla v horných úsekoch Amazonky v severnej Brazílii v oblasti Solimoes. Úsek je veľmi nebezpečný, je známy pirátskymi útokmi a pašerákmi drog. Na splavovanie trasy sa vybrala sama, pričom svoju cestu dokumentovala na sociálnej sieti. 

Emma (†43) išla zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Twitter)

Emmu naposledy videli miestni ľudia 13. septembra. Polícia je presvedčená, že ju prepadla skupina mužov, okradli ju, zabili a hodili do rieky. Žena bola na výlete 42 dní, pričom prechádzala 4 tisíc míľ (6 437 kilometrov) po brehu Amazonky. Celú cestu od prameňa po ústie v Atlantickom oceáne dokumentovala na Twitteri.


Prečítajte si aj:

Mladík (26) dostal cez Facebook šialenú ponuku: Prijal ju a zažil super dobrodružstvo


Násilníci ženu olúpili a zavraždili

Podľa šéfa polície Iva Martinsa niektoré z jej vecí, vrátane kajaku, našli brazílski námorníci v piatok. Lupiči sa pokúsili predať jej dva mobilné telefóny, kameru a tablet. Ako informuje britský portál bbc.com, polícia už zatkla troch podozrivých z vraždy. Jeden z nich tvrdí, že do nej dvakrát strelili. Posledný deň života Emma napísala na sociálnu sieť, že videla "30 až 50 mužov ozbrojených puškou a šípmi na lodiach". Vo svojich príspevkoch písala o nebezpečenstvách, ktoré sú pre oblasť typické. Vedela o kriminálnych gangoch, ktoré obchodujú so zbraňami, či ľudskými orgánmi. 

Emma (†43) išla zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Twitter)

"Naša sestra hľadala spôsoby, ako dokázať, že výzvy sú dosiahnuteľné," opísali Emmu jej súrodenci s tým, že bola veľkým dobrodruhom. Rodina je zo smrti zdrvená, no zároveň vyjadrila vďaku brazílskemu námorníctvu, polícii a ministerstvu zahraničia za prácu, ktorú pri objasňovaní smrti vykonávajú. 

V januári Emma absolvovala expedíciu na Južnom póle. Už vtedy plánovala cestu do Brazílie s tým, že si urobí kurz sebaobrany, aby bola na dobrodružstvo pripravená. 

 

 

 

 

Viac o téme: VraždaKajakEmmaAmazon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu