Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najhoršie ráno v živote milujúcej mamy: V nemocnici jej na dojčenie priniesli mŕtve bábätko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BENEŠOV - Najhoršie ráno v živote, ktoré sa nedá opísať slovami, prežila 28-ročná mamička. V pôrodnici jej priniesli na dojčenie mŕtveho synčeka. Smutný prípad vyšetruje polícia.

Len 19 hodín po pôrode priniesli v benešovskej nemocnici v Česku mladej mamičke mŕtve dieťatko. Žena si všimla, že jej dali zmodralého synčeka, okamžite zavolala sestričku. Tá drobčeka rozbalila a zistila, že nedýcha. S bábätkom vybehla na chodbu a zalarmovala lekárov. Rodičia nebohého novorodeniatka sú si istí, že na dojčenie ho priniesli už mŕtve. 


Prečítajte si aj:

Hrôzostrašné VIDEO z pôrodnice! Zdesená matka nemala nikdy vidieť, čo muž robí jej bábätku


Šokujúce je, že elektronický systém na lôžku bábätka nezaznamenal úmrtie, z personálu si tiež nikto nič nevšimol. Je dôležité spomenúť, že po narodení zdravý chlapček dosahoval najvyšší možný počet bodov v tabuľkovom teste novorodencov. Mama dieťatka večer pred tragédiou upozorňovala personál ne zdravotný stav synčeka. Dieťatko zvracalo a zle dýchalo, zdravotné sestry ho nechali na izbe s ostatnými detičkami. 

Zdrvujúca správa

Približne hodinu po tom, čo na novorodeneckom oddelení vypukol poplach, navštívil mamičku primár, aby jej potvrdil zdrvujúcu správu o smrti dieťatka. "Dali jej liek na upokojenie a uložili ju do nejakého kumbálu, kde bola len posteľ a okno. Pýtali sa jej, či chce pomoc psychológa. Ona odmietla, myslím si ale, že k nej mali poslať psychológa rovno a nie sa pýtať," povedal rovnako nešťastný otec nebohého dieťatka Milan.  

Aj keď sa nešťastie stalo v januári, polícia sa prípadom stále zaoberá. Doteraz nie sú známe príčiny úmrtia, ani vinník. Čaká sa na posudky z odboru zdravotníctva. Na prípad upozornila Mladá fronta dnes.

 

 

Viac o téme: BábätkoNovorodenecTragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu