Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z pivníc susedov odniesol činky, aj búdu pre psa: Ronald (35) dostal tri roky podmienečne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Trest tri roky odňatia slobody podmienečne za pokračovací zločin krádeže uložil senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 35-ročnému Ronaldovi Katanovi z tohto mesta. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i obžalovaný sa voči nemu neodvolali.

Katana kradol v pivniciach troch obyvateľov bytového domu na Povstaleckej ulici v Banskej Bystrici v jednu noc v januári tohto roka. Zámky na pivniciach vypáčil a z jednej si odniesol činky, lavičku na cvičenie, prenosnú búdu pre psa, dámsku, pánsku a detskú obuv. V ďalšej pivnici sa mu zapáčili rôzne farby, halogénové svetlá, strešný nosič, horský bicykel a iné. Vlámal sa aj do kočikárne, kde ukradol dve crossové kolesá na horský bicykel, rýchloupináky a kapsičku s náradím. Dvaja poškodení vyčíslili škodu každý na okolo osemsto eur, tretí na 80 eur. Na necelé dve eurá škodu odhadla majiteľka pivnice, z ktorej Katana zobral dva zakladače s účtovníctvom spred desiatich rokov.

Pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici Katana vinu priznal. Senát priznanie i napomáhanie pri objasňovaní trestnej činnosti zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť. Uložil mu povinnosť v štvorročnej skúšobnej lehote podriadiť sa probačnému dohľadu súdneho úradníka. Svoje nároky na náhradu škody si majú okradnutí uplatniť v civilnom procese. Katana krádež spáchal v dome, kde má trvalý pobyt.

Viac o téme: KrádežRonald Katana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu