Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia upozorňuje na podvodnú stránku na internete: Nedostanete nič zadarmo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje na podvodnú stránku na sociálnej sieti. Dvíha varovný prst a vystríha, aby ste sa nestali obeťami aj vy. Ak prídete do kontaktu so stránkou facebook.com/vyhernyden1, dajte okamžite ruky preč.

Užívatelia upozornili mužov zákona na podivnú stránku na sociálnej sieti. "Ide naozaj o podvod s cieľom okradnúť ľudí o peniaze. Náš tím sa tejto stránke venuje a robí všetko preto, aby boli ľudia spojení s touto stránkou postavení pred spravodlivosť. Ak si niekto myslí, že sa na internete schová pod rúškom anonymity, je na omyle," uviedla polícia na svojej facebookovej stránke. Zároveň radí, že kto už prišiel o peniaze, nech to osobne oznámi na polícii. "Jednoduchá rada;Neverte nikomu, dnes vám nikto nedá nič zadarmo!" vystíja polícia. 

Popis podvodných podmienok, ktoré by mali viesť k "výhre" 

Polícia krok po kroku opísala, ako nenaletieť. Podmienky zúčastnenia sa súťaže sú nasledovné: Lajkni stránku, Komentuj a Zdieľaj. Toto sa zo začiatku javí ako jediný predpoklad akceptovania účasti na súťaži. Neskôr pribudne pod obrázkom s výhernou cenou, medzi komentármi od ostatných užívateľov, príspevok od užívateľa Vyherny den - pravdepodobne správca stránky, alebo skupina ľudí.

Polícia upozorňuje na podvodnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Fb /Polícia)

Tento vyzýva na zadanie slova Hotovo, alebo iného textu do správy pre užívateľa Vyherny den prostredníctvom četovacej aplikácie facebooku. Tento príspevok uvádza až 90 percentnú šancu na výhru, ale len za predpokladu, že má záujemca mobilný paušál spoločnosti Slovak Telekom, a.s..

Ak záujemca pošle správu prostredníctvom četu adresovanú užívateľovi Vyherny den, obdrží odpoveď, ktorá ho informuje o výhre. V tomto prípade bude oboznámený aj s podmienkou jej získania, ktorú predstavuje potvrdenie SMS správou so šesť miestnym kódom na skrátené číslo 300 do piatich minút. "Takto vykonštruovaná podmienka nie je náhodná. Presne zodpovedá jednej z možností navýšenia si kreditu hráčskeho účtu, aký je možné si vytvoriť na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s.," upozorňuje polícia.

Odoslaním SMS správy s takto vygenerovaným šesť miestnym kódom v určenom časovom limite bude záujemcovi zaúčtovaný poplatok, o ktorý sa obohatí neznáma osoba (resp. osoby) navýšením hráčskeho účtu (účtov) na stránkach lotériovej spoločnosti Tipos, a. s. Odtiaľ je potom možný prevod finančných prostriedkov na priradený bankový účet. Nakoniec, ani po potvrdení SMS správou, účastník predmetnú výhru nezíska.

Viac o téme: PodvodUpozornenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu