Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia na D2: Policajt Jozef (†48) varoval vodičov pred nehodou, Michaela (25) ho zrazila

Policajt Jozef Štefek (†48) zraneniam podľahol. Zobraziť galériu (6)
Policajt Jozef Štefek (†48) zraneniam podľahol. (Zdroj: FB/Polícia)

LOZORNO - V pondelok večer sa stala na diaľnici D2 neopísateľná tragédia. Na ceste v smere z Brna policajti kvôli nehode odkláňali dopravu. Vodička Michaela (25) ale narazila do službukonajúceho policajta Jozefa (†48). Na mieste musel zasahovať záchranársky vrtuľník. Policajt, žiaľ, zraneniam v nemocnici podľahol.

Polícia v pondelok večer informovala o dopravnej nehode, ktorá sa stala pri výjazde z Lozorna na diaľnici D2. Premávka v smere do Bratislavy bola neprejazdná. Dôvodom bolo odstraňovanie následkov nehody. Dopravu preto riadili a odkláňali dopravní policajti.

Tragédia na D2: Policajt
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Reprofot Tv Markíza)

Opis desivej zrážky

Malackí policajti vyšetrujú príčiny a okolnosti  tragédie na diaľnici D2, ku ktorej došlo krátko po 19.15 hodine v smere z Lozorna do Bratislavy."Hliadka Policajného zboru včera vo večerných hodinách usmerňovala v úseku km 40,750 diaľnice D2 dopravu, kde došlo k dvom škodovým udalostiam. Policajt diaľničného oddelenia Malacky v uvedenom úseku predpísaným spôsobom, a to za služobným motorovým vozidlom Volkswagen Passat, so zapnutým svetelným výstražným zariadením, v reflexnej veste a so zastavovacím terčíkom usmerňoval dopravu z ľavého jazdného pruhu do pravého jazdného pruhu," opísala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. 

Tragédia na D2: Policajt
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: repro foto tv joj)

Do policajta Jozefa, ktorý si plnil služobné povinnosti, v rýchlosti vrazila vodička Michaela (25) na Opli Astra s bratislavskou špz-tkou. Jazdila v pravom jazdnom pruhu. Podľa očitých svedkov muž po silnom náraze letel približne dvadsať metrov. Vodička sa pravdepodobne nevenovala šoférovaniu a nesledovala situáciu v cestnej premávke. "Vodička po zrážke následne prešla s vozidlom cez pravý jazdný pruh a krajnicu, kde narazila do zvodidiel," opísala policajná hovorkyňa. 

Tragédia na D2: Policajt
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Reprofot Tv Markíza)

Tragédia na D2: Policajt
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Reprofot Tv Markíza)

Záchranári v plnom nasadení

Na mieste do niekoľkých minút zasahovali privolaní záchranári. "Muž utrpel vážne poranenia, vrtuľníkom bol transportovaný do jednej z bratislavských nemocníc," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Muž, žiaľ, v nemocnici vydýchol naposledy. Výsledok dychovej skúšky na požitie alkoholických nápojov bol u vodičky bol negatívny. 

Mladá vodička čelí obvineniu

Nebohý Jozef mal hodnosť nadporučík a v Policajom zbore pracoval na úseku diaľničného oddelenia dopravnej polície v Malackách. "npor. Jozef Štefek pracoval v Policajnom zbore od roku 1998. Zanechal po sebe manželku a syna, ktorým vyjadrujeme aj touto cestou úprimnú sústrasť. Česť jeho pamiatke," napísali policajti na sociálnej sieti.

Okolnosťami jeho smrti sa polícia zaoberá. "Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie a na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov zároveň vzniesol obvinenie z prečinu usmrtenia 25-ročnej Michaele z Malaciek," uzavrela Mihalíková s tým, že ďalšie okolnosti tragickej dopravnej nehody sú naďalej predmetom vyšetrovania. 

Opis priameho svedka

Do redakcie sa nám ozval čitateľ, ktorý úsekom prechádzal približne šesť minút pred tým, než sa stalo nešťastie. "Vesty mali, bolo však silné slnko, a to, že je to policajt vo veste, bolo vidno možno z 50 metrov. Problémom bola nehoda približne 20 metrov pred nimi napravo, oni boli pri nehode vľavo. Na diaľnici nebola žiadna info o nehode, žiadne majáky - policajné auto malo pustený ten ´tajný maják´, ale nebolo ho vidno, lebo malo otvorený kufor. Nemali ani blikačky, iba ľavú smerovku. Takže asi 4-5 ľudí na ceste, dve búrané autá vpravo, dve vľavo, a to všetko na diaľnici," opísal čitateľ.

 

Viac o téme: TragédiaZrážkaDopravný policajt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu