Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Košiciach vodič prešiel na červenú, zrazil dievča a ušiel

Podozrivý spolujazdec
Podozrivý spolujazdec (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Vodič zrazil 15-ročnú chodkyňu a z miesta ušiel. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová, nehoda sa stala v pondelok 24. júla o 21:00 na svetelnej križovatke ulíc Teplárenská a Južné nábrežie v Košiciach.

Podľa doterajších zistení chodkyňa prechádzala cez priechod pre chodcov spolu so svojimi dvoma kamarátkami na zelenú. Vodič osobného auta idúci v ľavom jazdnom pruhu zastal na signál stoj a vodič idúci v pravom jazdnom pruhu nezastavil, prešiel cez križovatku na červenú a jednu z chodkýň vozidlom zachytil. Vodič po zrážke ďalej pokračoval v jazde.

Polícii sa na základe kamerového záznamu z čerpacej stanice na Slaneckej ulici podarilo zistiť, že pravdepodobným vinníkom dopravnej nehody je vodič dodávkového vozidla Ford Tranzit modrej farby nezisteného evidenčného čísla. Vodič po príchode na čerpaciu stanicu po dopravnej nehode netankoval, ale spolu so spolujazdcom kontroloval poškodenie pravej prednej časti svojho vozidla.

Na videozázname je vidieť aj spolujazdca, ktorý bol spoločne s vodičom účastníkom dopravnej nehody. Spolujazdec sa zdržal v priestoroch čerpacej stanice, kde si kúpil plechovku piva. V súvislosti s touto nehodou polícia začala trestné stíhanie pre trestné činy ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci a po vodičovi a vozidle pátra.

AKTUALIZOVANÉ - 11:25

"Tieto osoby nás už kontaktovali a spolupracujú s nami. Ich účasť v dopravnej nehode, kedy stále neznáme auto zrazilo chodkyňu na priechode pre chodcov, sa nepotvrdila. Vysvetlenie, prečo sme včera takto postupovali: Každé dôvodné podozrenie musíme dôkladne preveriť - aj prostredníctvom žiadania verejnosti o pomoc. Obzvlášť v takomto prípade, keď auto išlo na červenú, 15-ročná chodkyňa mala zelenú a naďalej je v umelom spánku," informujú policajti.

Viac o téme: Dopravná nehodaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu