Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia pri B. Štiavnici: Požičané auto od mamy šoféroval Miro (15), Adriana (†17) zahynula

Tragédia pri Banskej Štiavnici Zobraziť galériu (3)
Tragédia pri Banskej Štiavnici (Zdroj: Foto: polícia)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Partia kamarátov nasadla do požičaného auta. Jazda sa po chvíli zmenila na neopísateľnú drámu. Vodič Miro (15) v rýchlosti narazil do stromu. Manéver sa, žiaľ, stal Adriane (†17) osudným.

Nešťastie sa stalo krátko pred polnocou na ceste v smere od Banskej Štiavnice na Vyhne. Fiat Stilo požičala mama Miroslavovi (15) a jeho partii kamarátov s tým, že šoférovať bude Martin (18), ktorý má vodičák. Ako sme zistili, keď kamaráti do auta nasadli, Miro z okresu Banská Štiavnica sa dožadoval šoférovania. Po chvíli sadol syn majiteľky auta za volant. Na zadných sedadlách boli dve sestry z Hliníka nad Hronom. Miro prešiel autom len približne 400 metrov. Jazda sa, žiaľ, skončila najhoršie, ako mohla

Mladík nezvládol riadenie a v rýchlosti narazil do stromu. "Vodič počas prejazdu ostrou pravotočivou zákrutou v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stratil na mokrej vozovke nad vozidlom kontrolu. Vozidlo v rotácii zišlo cez protismernú časť mimo cestu vľavo, kde ľavou bočnou stranou v oblasti zadných dverí narazilo do stromu," opísala nešťastie hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková. 

Tragédia pri B. Štiavnici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)


Prečítajte si aj:

FOTO Ranná tragédia pri Nitre: Čelná zrážka stála Filipa (†17) život


Na mieste zasahovali do niekoľkých minút od ohlásenia privolaní záchranári. "17-ročná dievčina, žiaľ, utrpela zranenia nezlúčiteľné so životom. O rok staršia žena utrpela úraz ruky a previezli sme ju do nemocnice v žiari nad Hronom," informoval zastupujúci hovorca záchranárov Jozef Minár.  

Tragédia pri B. Štiavnici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Podľa polície Martin (18), ktorý sedel v čase nehody vpredu na sedadle spolujazdca, utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo jednorazové ošetrenie na mieste. Vodič Miroslav utrpel iba drobné odreniny rúk a tváre. "Požitie alkoholu bolo vylúčené vykonaním dychovej skúšky. Náraz bol tak silný, že na vozidle došlo k totálnej škode," doplnila Kováčiková s tým, že bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví, z ktorých už bolo 15-ročnému mladíkovi vznesené obvinenie.

Na mieste bol prítomný súdny znalec z odboru cestnej dopravy. Havarované auto bolo zaistené pre účely ďalšieho vyšetrovania. Dopravná nehoda a jej ďalšie okolnosti sú stále v štádiu vyšetrovania.

 

Viac o téme: NehodaTragédiaTínedžeri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu