Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Rišo načapal diplomata na invalidnom: Vytiahol foťák a prišla drzá reakcia prominenta

Drzé parkovanie drzého diplomata Zobraziť galériu (3)
Drzé parkovanie drzého diplomata (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Richard ostal poriadne nahnevaný, keď sa pred pár dňami vybral na nákup do jedného z bratislavských supermarketov. Reakcia váženého človeka ho vyviedla z miery, toto rozhodne nečakal.

Vaše tipy

Richard išiel v Bratislave nakupovať. Riadne zaparkoval a keď vchádzal do supermarketu, všimol si, že na mieste vyhradenom pre zdravotne ťažko postihnutých parkuje muž na aute označenom diplomatickými značkami. Upozornil ho, že miesto je vyhradené pre invalidov. "Páni diplomati očividne môžu všetko. Slušne som ho upozornil, že ide parkovať na mieste pre invalidov. Povedal mi ´fu*k you´, ukázal fu*kera a kľudne odišiel nakupovať. Primitív, na ktorého je určite jeho krajina, ktorú reprezentuje u nás, hrdá. Hanba," napísal nám pobúrený čitateľ Richard.  

FOTO Rišo načapal diplomata
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Pýtali sme sa kompetentných, či diplomati smú na podobných miestach parkovať. "Pokiaľ nemá diplomat preukaz pre telesne postihnutých, nemá parkovať na takomto vyhradenom mieste," uviedol riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček. 

Diplomat vs. pokuta a jeho povinnosti

Zaujímalo nás, či by teda diplomat bez ZŤP preukazu nemal byť pokutovaný. "Konanie osôb požívajúcich výsady a imunity podľa zákona alebo medzinárodného práva, ktoré má znaky priestupku, nemožno ako priestupok prejednať. Nemožno ani vykonať sankciu alebo v jej výkone pokračovať, ak osoba, ktorej bola sankcia uložená, sa stala neskôr osobou požívajúcou podľa zákona alebo podľa medzinárodného práva výsady a imunity," informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. 

Zároveň ale dodal, že účastník cestnej premávky je povinný správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky. Ďalej je povinný poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia, poslúchnuť pokyn, výzvu alebo príkaz policajta, ak vykonáva dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Rovnako strpieť výkon jeho oprávnení, ako aj pokyny iných osôb, ktoré na to oprávňuje zákon alebo osobitný predpis.

FOTO Rišo načapal diplomata
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Arogancia bez hraníc

Diplomat si ale z Richarda ťažkú hlavu nerobil. "Inak povedal mi ´you can take as many pictures as you like´ (Môžeš si robiť toľko obrázkov, koľko chceš. pozn. red.), keď som vytiahol foťák, čo považujem za súhlas so zverejnením," uazvrel čitateľ.  

Viac o téme: ParkovanieDiplomat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu