Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kristínka (†15) sa učila plávať v Malom Dunaji: Najhoršie obavy sa potvrdili

Najhoršie obavy sa, žiaľ, potvrdili Zobraziť galériu (3)
Najhoršie obavy sa, žiaľ, potvrdili (Zdroj: Foto: Polícia, HaZZ)

GALANTA - Záchranné zložky boli niekoľko dní na nohách. Intenzívne prehľadávali tok Malého Dunaja a jeho okolie, v ktorom sa stratila pätnásťročná Kristína. Rieka ale vydala najhoršiu správu - jej nebohé telo.

Kristínka sa ešte začiatkom týždňa išla okúpať so svojimi sestrami. Všetky tri boli v opatere náhradných rodičov. V Malom Dunaji sa v osudný deň učili plávať. Je dôležité spomenúť, že pre rieku sú typické spodné prúdy a víry. Dievčatá neboli plavkyne a vo vode sa začali topiť. Na pomoc im bežala mama a muž, ktorý sa stará a neďaleký mlyn. Dve dievčatá sa mu podarilo dostať na breh do bezpečia. Kristínka, žiaľ, toľko šťastia nemala.

Kristínka (†15) sa učila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Polícia vyhlásila po dievčine pátranie. V nasadení boli policaji, psovodi a hasiči. Vo štvrtok, žiaľ, prišla najhoršia správa."Polícia vo štvrtok ukončila pátranie po nezvestnej Kristíne, ktorú našli hasiči asi 300 metrov od miesta, kde ju naposledy videli," potvrdila hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová s tým, že polícia preveruje okolnosti úmrtia ako prečin usmrtenia. 


Prečítajte si aj:

FOTO Kristínky (15), ktorá zmizla pod hladinou Malého Dunaja: Hasiči a polícia stále v nasadení


Kristínka (†15) sa učila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Muž, ktorý dve sestry zachránil, povedal, že náhradní rodičia zrejme tiež neboli dobrí plavci. Odborníci radia, že ak aj plavec narazí na spodný vír, netreba panikáriť a bojovať s ním. Je potrebná sa radšej upokojiť a počkať, kým vír odíde, pretože pod hladinou sa posúva. Vhodnejšie je tiež plávať šikmo k brehu a nie kolmo. 

 

Viac o téme: TragédiaNešťastieKristína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu