Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Polícia dostala ďalšie hlásenie, v bankách znovu hľadá bombu

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Policajti opäť hľadajú bomby v bankách. Krátko pred 14:00 dostali informáciu o údajnom umiestnení výbušného systému v pobočke Slovenskej sporiteľne.

Ani v tomto prípade páchateľ nešpecifikoval adresu, policajti tak musia prehľadať všetky pobočky. Podľa doterajších informácií správu o údajnom umiestnení výbušného systému v pobočke jednej z bánk dostali v Bratislavskom kraji.

Policajti hľadali bombu aj vo všetkých pobočkách VÚB na celom Slovensku. Žiadnu bombu nenašli. Výhražnú správu poslal páchateľ e-mailom na zákaznícke centrum pobočky banky na Námestí slobody v Banskej Bystrici.

Ako upozornila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, keďže nekonkretizoval pobočku, v ktorej mal byť nástražný výbušný systém, policajti museli prijať okamžité opatrenia vo všetkých pobočkách.

Bombu v budovách žilinských súdov nenašli

Neznáma osoba oznámila dnes popoludní na linku 158, že na súde v Žiline je bomba. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

"Polícia ihneď po prijatí oznámenia vykonala všetky potrebné úkony za účelom ochrany života a zdravia. Policajti aj za pomoci služobného psa vykonali pyrotechnické prehliadky objektov krajského aj okresného súdu s negatívnym výsledkom," uviedol Moravčík.

Doplnil, že v súvislosti s touto udalosťou začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Žiline trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. "Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody jeden až päť rokov," dodal krajský policajný hovorca.

Viac o téme: BankyBomba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu