Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia odhalila podozrivého Španiela (41): Skoro pol kilogramu hašišu v tráviacom trakte

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: polícia)

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Krajský policajný vyšetrovateľ z Trenčína obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 41-ročného Španiela. V tráviacom trakte previezol na Slovensko hašiš.

Ako dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, Španiel pricestoval 27. mája z Prahy do Považskej Bystrice a ubytoval sa v hoteli na Ulici slovenských partizánov. „Na základe operatívnych informácií o pohybe muža, ktorý je podozrivý z drogovej trestnej činnosti, vykonali policajti osobnú prehliadku. Muž policajtom dobrovoľne vydal jednu kapsulu o rozmeroch dva krát štyri centimetre. Na základe príkazu sudcu Okresného súdu v Považskej Bystrici policajti v izbe, kde bol ubytovaný, vykonali domovú prehliadku, pri ktorej zaistili ďalších 45 kapsúl v tvare vajíčka,“ uviedla Antalová.

Polícia odhalila podozrivého Španiela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ako dodala, obvinený políciu informoval, že drogu previezol na naše územie zo Španielska pre vlastnú potrebu a túto drogu nemal v úmysle predávať. „Zaistený materiál policajti zaslali na expertízne skúmanie. V jednej kapsule bol živičnatý materiál o hmotnosti 9,41 gramu s 23-percentným obsahom THC. Toto množstvo z jednej kapsule zodpovedá 92 zvyčajne jednorazovým dávkam drogy. V 45 kapsulách bolo podľa expertízy 4300 dávok drogy. Hodnota hašišu bola vyčíslená na 4511 eur,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Polícia odhalila podozrivého Španiela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na obvineného podľa nej krajský policajný vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici rozhodol, že obvinený bude stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Viac o téme: DrogyHašiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu