Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Spravodlivosti unikal päť rokov: FOTO Polícia dolapila posledného výpalníka zo Záreckého gangu

Hľadaný bol zadržaný na Dunajskej ulici v Bratislave. Zobraziť galériu (3)
Hľadaný bol zadržaný na Dunajskej ulici v Bratislave. (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Policajti v piatok 19. mája v Bratislave na Dunajskej ulici zatkli dlhodobo hľadaného Slavomíra K. (45). Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl, menovaný bol na úteku pred spravodlivosťou od roku 2012, kedy ho Najvyšší súd Slovenskej republiky odsúdil za spáchanie trestného činu hrubého nátlaku so zbraňou na trest päť rokov väzenia.

„V roku 2003 mal Slavomír K. ako člen organizovanej zločineckej skupiny spolu s ďalšími osobami vydierať košického podnikateľa. Pod hrozbou násilia mali od podnikateľa požadovať vysokú finančnú hotovosť, ako i splnomocnenia na užívanie jeho majetku," uviedol Wäldl. Pri domovej prehliadke u menovaného policajti našli aj nelegálne držanú zbraň.

Spravodlivosti unikal päť rokov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Slavomír K. bol podľa polície posledným členom zločineckej skupiny, ktorý sa vyhýbal spravodlivosti. „Samotné zatknutie prebehlo na jednej z rušných bratislavských ulíc po tom, ako zasahujúci policajti minimalizovali možné riziká súvisiace so zákrokom," priblížil Wäldl. Zatknutého Slavomíra K.policajtil eskortovali do ústavu na výkon trestu v Bratislave, kde si bude odpykávať súdom uložený trest. Na pátraní po hľadanom Slavomírovi K. sa podieľala aj jednotka cieľového pátrania polície Českej republiky.

Gang okolo Jána Záreckého

Slavomír bol považovaný za člena skupiny okolo Jána Záreckého, ktorý figuruje aj na mafiánskych zoznamoch. V roku 2012 ho Najvyššá súd SR spolu s kumpánmi právoplatne odsúdil za vydieranie podnikateľa z východu. Dostali päť rokov. Zárecký, považovaný v minulosti za značne vplyvnú osobnosť bratislavského podsvetia, sa v čase odsúdenia nachádzal vo väzbe za inú trestnú činnosť.  

Spravodlivosti unikal päť rokov:
Zobraziť galériu (3)

Vtedajší Úrad boja proti organizovanej kriminalite skupinu 17 ľudí na čele so Záreckým obvinil z podvodu za 26 miliónov eur. Gang sa stihol nabaliť o 9 miliónov, zvyšných 17 podľa vtedajšieho ministra vnútra Daniela Lipšica policajti zachránili.

Viac o téme: Slavomír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu