Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia ukončila vyšetrovanie v prípade asistenta poslanca SaS

Filip Rybanič
Filip Rybanič (Zdroj: Miro Vacula)

BRATISLAVA – Polícia už ukončila vyšetrovanie v prípade obvineného Filipa Rybaniča, asistenta poslanca Národnej rady (NR) SR Jozefa Rajtára (SaS). Vyšetrovateľ Policajného zboru ho v júni minulého roka obvinil z trestného činu ohrozenia bankového tajomstva. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

"V predmetnej veci je ukončené vyšetrovanie prípravného konania a v súčasnosti vyšetrovateľ vykonáva s procesnými stranami preštudovanie spisového materiálu," povedal Wäldl. V zmysle Trestného poriadku má aj obvinený po skončení vyšetrovania právo preštudovať celý spisový materiál a prípadne navrhnúť vykonanie ďalších dôkazov. Orgány činné v trestnom konaní potom posudzujú, či jeho návrhy budú akceptovať, alebo nie. Po preštudovaní vyšetrovacieho spisu môže policajný vyšetrovateľ vypracovať pre prokuratúru návrh na podanie obžaloby, resp. rozhodnúť iným spôsobom.

Podľa medializovaných informácií mal Filip Rybanič ako zamestnanec komerčnej banky preniknúť do účtu šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Údaje z tohto účtu sa potom objavili v niektorých médiách. Krajská prokuratúra v Bratislave v júni minulého roka informovala, že obvinený Filip Rybanič sa ku skutku kladenému mu za vinu priznal.

Viac o téme: Filip Rybanič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu