Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalší nehorázny podvod: Dôchodkyňu pripravili o peniaze špinavým trikom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

NITRA - Dôchodkyňa z obce Lúčnica nad Žitavou v okrese Nitra prišla o 1300 eur. Dala ich neznámej žene, ktorá si ich prišla vyzdvihnúť k nej domov. Odovzdaniu peňazí predchádzal telefonát neznámeho muža, ktorý sa 83-ročnej dôchodkyni predstavil ako lekár.

"V noci 27. marca muž telefonicky kontaktoval pani Annu, predstavil sa ako lekár a oznámil jej, že jej vnuk mal autonehodu a leží v nemocnici. Dôchodkyni povedal, že skutok neoznámi na polícii, ak vyplatí poškodenému 3000 eur," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Dôchodkyňa súhlasila a ráno dala pred domom neznámej žene 1300 eur. Následne sa s ňou dohodla, že zvyšok peňazí pôjde vybrať na poštu a odovzdá jej ich na vlakovej stanici v Lúčnici nad Žitavou. Keď neznáma žena odišla, dôchodkyňa zavolala príbuzným a zistila, že naletela podvodníkovi.

"K odovzdaniu ďalších peňazí, našťastie nedošlo, pretože skutok oznámila na polícii," povedala Bruchterová. Vyšetrovateľka nitrianskeho odboru kriminálnej polície začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Za tento skutok hrozí zo zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Viac o téme: PodvodDôchodkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu