Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záhadné okolnosti smrti exposlanca Gauliedera (†66): Detaily, ktoré vyšetrovateľov mätú

Gaulieder možno samovraždu nespáchal. Zobraziť galériu (2)
Gaulieder možno samovraždu nespáchal.

BRATISLAVA – Smrť bývalého poslanca NR SR Františka Gauliedera, ktorého telo dnes ráno našli na železničnej trati pred Trnovcom nad Váhom, zaskočila celé Slovensko. Hoci presnú príčinu smrti určí až policajné vyšetrovanie, špekuluje sa o možnej samovražde politika.

Podľa zdroja portálu Ďateľ.sk odišiel Gaulieder v piatok, deň pred smrťou, navštíviť hrob svojho otca do Trnovca nad Váhom. Okolo pol tretej poobede telefonoval priateľovi kvôli pokazenému otváraniu dverí na aute. Priateľa požiadal, aby ho vyzdvihol a odviezol do Galanty, keby sa mu do polhodiny neozval. Gaulieder sa však neozval a telefón už viackrát nedvíhal.

Bývalý vysoký funkcionár HZDS prezradil detaily boja o moc: Čo stálo za pádom Mečiara?

Polícia našla Gauliederovo auto zaparkované v Trnovci nad Váhom a mobilný telefón sa nachádzal v uzamknutom vozidle. Služobný policajný pes nezachytil žiadnu pachovú stopu. V tejto súvislosti sa vynára podozrenie, že mohol byť exposlanec násilím vtiahnutý do iného vozidla.

Pod vlak si zrejme neľahol

Rušňovodič ohlásil zrážku na trati okolo pol tretej v noci. Telo mŕtveho politika našla polícia až o štvrtej hodine ráno a jeho zranenia nenasvedčovali, že by si ľahol pod vlak. Rovnako nie je pravdepodobná ani čelná zrážka s vlakom. Tieto nevyjasnené okolnosti môžu naznačovať aj to, že exposlancovi niekto s odchodom na druhý svet pomohol.

Ako dnes na Facebooku uviedol Igor Matovič, Gaulieder sa mu zdôveril s tým, že sa ho niekto snaží zastrašiť a vyhráža sa mu. Matovič sa domnieva, že za smrťou politika z Galanty stojí mafia.

Vyjadrenie polície

V súvislosti s okolnosťami tragickej nehody sa spomínajú viaceré verzie, podľa ktorých mohlo ísť o samovraždu, ale aj vraždu. Polícia sa však k detailom prebiehajúceho vyšetrovania vyjadrovať zatiaľ nechce.

„Môžem potvrdiť, že došlo k zrážke osoby s nákladným vlakom, pri ktorej 66-ročný muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Presnú príčinu smrti určí pitva. U rušňovodiča alkohol v dychu zistený nebol,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Ako doplnila, poverený policajt oddelenia železničnej polície začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.

František Gaulieder sa stal poslancom NR SR po voľbách v roku 1994, keď kandidoval za HZDS. Bol kritikom Mečiarovej vlády. V roku 1996 bol zbavený poslaneckého mandátu, čím boli podľa Ústavného súdu SR porušené jeho práva. V roku 2014 sa Gaulieder stal poslancom Mestského zastupiteľstva v Galante. V roku 2012 a neskôr aj v roku 2015 mu niekto do poštovej schránky vhodil obálku s nábojom.

Záhadné okolnosti smrti exposlanca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/František Gaulieder)

Viac o téme: VlakSmrťFrantišek Gaulieder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu