Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragická smrť exposlanca Gauliedera (†66): Nebola to náhoda, myslí si Matovič

František Gaulieder
František Gaulieder (Zdroj: Facebook/František Gaulieder)

TRNOVEC NAD VÁHOM – Z piatka na sobotu zahynul na koľajisku vlaku 66-ročný bývalý poslanec Národnej rady SR František Gaulieder. Nešťastie sa odohralo v okrese Šaľa, pred Trnovcom nad Váhom.

O úmrtí Gauliedera informovala televízia JOJ, podľa ktorej mohol exposlanec spáchať aj samovraždu. Polícia najskôr našla auto spolu s jeho osobnými dokladmi odstavené medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou, po tom čo rodina už dlhšie nemala o ňom správy. Približne o 1.50 h zrazil muža nákladný vlak. Jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom. Prípadom sa už zaoberá nitrianska polícia. Začalo sa trestné stíhanie pre usmrtenie.

Jedno z najväčších nešťastí v Československu: Séria nešťastných náhod zabila 31 mužov

František Gaulieder bol v minulosti členom politickej strany HZDS. Ako nezávislého poslanca ho v roku 1996 protizákonne zbavili mandátu. Dôvodom bol list, v ktorom sa údajne dobrovoľne vzdal funkcie. Európsky súd však akceptoval jeho sťažnosť a štát mu musel vyplatiť odškodné vo výške 30-tisíc eur. Vo firme Slovak Telekom mal Gaulieder kedysi na starosti riadenie úseku bezpečnosti. Jeho meno je spojené aj s prípadom nálože, ktorú niekto odpálil pred jeho domom.

Niekto sa mu vyhrážal

Exposlanec sa počas svojho politického pôsobenia dostal do sporu s Mečiarom a ako svedok bol tiež zapletený do kauzy únosu syna bývalého prezidenta Michala Kováča. Podľa Igora Matoviča sa mal Gauliederovi niekto vyhrážať.

Tragická smrť exposlanca Gauliedera
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/František Gaulieder)

„Hovoril mi, že sa mu neustále vyhrážajú. Posielajú náboje a podľa jeho FB ešte aj tento pondelok mu hodili do dvora mŕtvu čiernu mačku. Dohodli sme sa, že sa mi ozve a dáme dlhšie stretko. Povedal, že by za nás rád išiel do VÚC volieb,“ komentoval na Facebooku smrť exposlanca Igor Matovič (OĽaNO), ktorý sa s ním stretol minulý piatok. Pred chvíľou som sa dozvedel krutú správu. Františka zrazil vlak. A je mi to preveľmi ľúto. Odpočívaj v pokoji,“ doplnil Matovič, podľa ktorého smrť Gauliedera nie je náhoda. Je presvedčený, že k rozhodnutiu ukončiť život pod kolesami vlaku ho dohnali mafiáni. 

 

Viac o téme: VlakSmrťFrantišek Gaulieder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu