Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodič na luxusnom fáre utekal pred políciou, zastavil ho až náraz do slovenskej hliadky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Až na slovenskom území, konkrétne pri meste Kúty, sa skončila v noci na dnes policajná akcia, pri ktorej muži zákona z ČR a SR stíhali vodiča, ktorý, ako sa ukázalo, mal dôvod unikať pred políciou, pretože si sadol za volant s platným zákazom riadenia motorových vozidiel. Automobil značky BMW, v ktorom sedel 34-ročný muž, sa zastavil až po náraze do vozidla slovenskej polície.

Ako informoval dnes internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu hodonínskej polície Petra Zámečníka, tamojší policajti si v nedeľu pred 22.00 h všimli vodiča, o ktorom vedia, že užíva drogy a že má dvojročný zákaz riadenia motorových vozidiel. Snažili sa ho zastaviť, avšak márne.

Muž totiž reagoval pridaním plynu a pokusom o únik smerom ku komunikácii I/55 smerom do Sudoměříc. Českí policajti rátali aj s možnosťou, že sa vodič pokúsi ujsť na Slovensko, takže informovali slovenských kolegov. Vodiča čaká teraz navyše trestné stíhanie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia a pravdepodobne aj trestné stíhanie na Slovensku pre protiprávne konanie, dodal hovorca.

Viac o téme: Polícia Hodonín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu