Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matka chcela dostať syna z basy, všetko sa otočilo proti nej: Osudová chyba jej poriadne zavarila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Na štyri mesiace odňatia slobody podmienečne s odkladom na dva roky za nepriamu korupciu odsúdil dnes samosudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 46-ročnú Prisku Ancsinovú z obce Iža v okrese Komárno. Žena priznala, že chcela dostať z väzby syna a preto dala deväťsto eur mužovi, ktorý to ako sprostredkovateľ sľúbil vybaviť. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i obžalovaná sa voči nemu neodvolali.

Priska v snahe dostať syna Ladislava z väzby v Nitre dala v decembri 2013 a v januári 2014 istému 49-ročnému Jánovi na tri razy spolu deväťsto eur. Ján sa vystatoval, že dokáže zariadiť, aby sa Ladislav dostal spoza mreží von. Tvrdil, že príslušný sudca je jeho brat, ale že navyše pozná aj prokurátora a advokátku. Lobista však nič nezariadil, ani peniaze nevrátil. Preto Priska vec oznámila polícii a Jána neskôr za podvod odsúdili.

Na súde v Banskej Bystrici sa Priska ku korupcii priznala a svoje konanie oľutovala. Sudca priznanie i ďalšie okolnosti prípadu zohľadnil a konštatoval, že na nápravu obžalovanej postačí aj podmienečný trest kratšieho trvania.

Viac o téme: úplatokPriska Ancsinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu