Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Alkohol aj nepozornosť vodičov opäť úradovali na cestách: Zapríčinili na diaľnici D2 tri nehody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA- Policajti diaľničného oddelenia Malacky v priebehu dnešných ranných hodín zaevidovali na diaľnici D2 v smere do Bratislavy tri dopravné nehody. Podpísal sa pod to alkohol i nepozornosť vodičov za volantom. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

K prvej nehode došlo krátko pred 6.00 h, keď sa zrazili dve nákladné autá. Podľa doterajšieho vyšetrovania vodič slovenského kamiónu pravdepodobne nedodržal bezpečnú vzdialenosť a narazil do zadnej časti pred ním idúceho maďarského nákladného vozidla. V dôsledku zrážky a následného šmyku jedného z áut došlo k poškodeniu zvodidiel a dopravného značenia. Vozidlo zostalo po náraze prevrátené na pravej strane v pravom jazdnom pruhu.

"Po dopravnej nehode boli vodiči podrobení vykonaniu dychovej skúšky, ktorá sa nameranou hodnotou 0,65 mg/l u slovenského vodiča skončila s pozitívnym výsledkom. Prítomnosť alkoholu potvrdila aj opakovaná dychová skúška s výsledkom 0,69 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu," priblížila Mihalíková. Pri dopravnej nehode utrpel vodič slovenského kamiónu ľahké zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice v Malackách. Po ošetrení bol eskortovaný na políciu.

V dôsledku dopravnej nehody dvoch kamiónov sa na diaľnici D2 v smere do Bratislavy vytvorila kolóna, v ktorej však došlo k ďalším dopravným nehodám. K druhej dopravnej nehode došlo krátko po 7.15 h. Jeden zo šoférov sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a narazil do troch áut stojacich v kolóne. V dôsledku zrážky utrpela vodička jedného z vozidiel zranenia, s ktorými bola prevezená na ošetrenie do nemocnice v Malackách. Pri nehode utrpeli zranenia aj dve maloleté osoby nachádzajúce sa v ďalšom vozidle. Privolanou službou rýchlej zdravotnej pomoci boli ošetrené na mieste. "Požitie alkoholických nápojov bolo u všetkých vodičov zúčastnených na tejto dopravnej nehody vylúčené," uviedla Mihalíková.

K tretej dopravnej nehode došlo krátko pred 9.00 h. Vodič deväťmiestnej dodávky s prívesným vozíkom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, v dôsledku čoho narazil do nákladného auta stojaceho v kolóne. „Pri dopravnej nehode sa zranili členovia posádky dodávky, dve dospelé a dve maloleté osoby. Výsledky vykonanej dychovej skúšky u vodičov boli negatívne,“ spresnila hovorkyňa. Presné príčiny a okolnosti týchto dopravných nehôd sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Mladá žena viedla pri Poltári auto s 2,67 promile alkoholu v krvi

Až 2,67 promile alkoholu v krvi namerali policajti vo štvrtok, 2. februára dopoludnia, 32-ročnej vodičke osobného auta Opel Corsa pri kontrole na ceste medzi obcami Breznička a Mládzovo v okrese Poltár. Ako dnes informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, žene bola krátko na to obmedzená osobná sloboda. "Po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov bola umiestnená do policajnej cely a bol spracovaný podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní," uviedla. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Podľa Faltániovej táto vodička poriadne riskovala. "Keby ju policajti nezastavili, možno by sa už k svojim malým deťom domov nevrátila," podotkla. Od novembra 2011, kedy alkohol nad jedno promile je u vodiča trestným činom, polícia v Banskobystrickom kraji, až do konca roka 2016, obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 3045 vodičov. Najviac vodičov bolo obvinených v roku 2012, a to až 725.

Viac o téme: AlkoholNehodaD2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu