Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza bitky synovcov bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku: Trojica bratov si môže vydýchnuť

Kauza nočnej bitky v centre Košíc stále na pretrase. Zobraziť galériu (3)
Kauza nočnej bitky v centre Košíc stále na pretrase. (Zdroj: TV MARKÍZA)

KOŠICE – V medializovanej kauze nočnej bitky v centre Košíc dnes senát Krajského súdu v Košiciach zamietol sťažnosť prokurátora proti rozhodnutiu Okresného súdu Košice I, ktorý predtým odmietol obžalobu na trojicu bratov. Maroš Paška, Branislav Paľka a Martin Paška boli pôvodne obžalovaní z trestného činu výtržníctva, prví dvaja navyše aj z trestného činu ublíženia na zdraví.

"Odvolací senát sa stotožnil so závermi okresného súdu, že v uvedenej veci došlo k porušeniu práva na obhajobu obvinených P., pretože policajt nedodržal postup upravený v Trestnom poriadku a písomne neupozornil obvinených na prísnejšiu zmenu právnej kvalifikácie stíhaného skutku," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Trestné konanie v predmetnej veci sa však podľa nej nekončí. "Vec bude vrátená prokurátorovi Okresnej prokuratúry Košice I na odstránenie závažnej procesnej chyby - porušenia práva na obhajobu," doplnila. Obvinení sú synovci bývalého predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku. Konanie všetkých troch bolo v prokuratúrou podanej obžalobe kvalifikované ako trestný čin výtržníctva. Maroš Paška a Branislav Paška boli navyše obžalovaní aj z trestného činu ublíženia na zdraví.

K násilnej potýčke medzi bratmi a štvoricou Košičanov, vrátane dvoch žien, došlo 22. novembra okolo 03.30 h pred miestnou pizzeriou. Bitku, ktorej údajne predchádzalo slovné obťažovanie mladej ženy zo strany jedného z bratov, zachytil videozáznam. Podľa neho priateľ ženy odsotil muža, po čom sa stal objektom bitky od všetkých troch bratov. Silné údery a kopanec dostala aj mladá žena, ktorá sa im v tom snažila zabrániť.

Kauza bitky synovcov bývalého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Podľa znaleckých posudkov utrpela poškodená zranenie, ktoré si vyžiadalo liečenie s práceneschopnosťou do ôsmich týždňov, čo je už ťažkou ujmou na zdraví. V prípade uznania viny by hrozil dvom obvineným trest odňatia slobody na dva až päť rokov a ďalšiemu obvinenému – Martinovi Paškovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Kauza bitky synovcov bývalého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Po medializácii incidentu musel Martin Paška pre kauzu odísť z funkcie technického riaditeľa Bytového podniku mesta Košice. Branislav Paška prišiel o post vedúceho oddelenia verejného obstarávania a zdravotníckej techniky v košickej univerzitnej nemocnici. Tretieho z bratov Maroša Pašku prepustili z radov polície pre porušenie služobnej prísahy.

Viac o téme: BitkaPaškovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu