Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Tragická nehoda v Tornali: Vodič kamióna mohol dostať infarkt, zrážku jeden neprežil

Kamión v Tornali prevalcoval zastávku. Zobraziť galériu (3)
Kamión v Tornali prevalcoval zastávku. (Zdroj: SITA)

TORNAĽA - Smrť jednej osoby a ťažké zranenia ďalších troch sú výsledkom tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo dnes popoludní na Mierovej ulici v Tornali v Revúckom okrese. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, polícia nehodu stále dokumentuje.

„Podľa predbežných informácií vodič kamióna, občan SR, v dôsledku náhlych zdravotných problémov nedokázal ovládať jazdnú súpravu a narazil do troch vozidiel, pričom došlo k zrazeniu štyroch ľudí. Jedna osoba zraneniam na mieste podľahla,“ priblížila Kováčiková. 

Polícia miesto nehody uzavrela a z časti Mierovej ulice odkláňa dopravu. „Policajti dopravnú nehodu dokumentujú. Na miesto je prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy,“ dodala hovorkyňa s tým, že polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Kamión v Tornali prevalcoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Po nehode skončili v nemocniciach štyri osoby, informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel. Štyridsaťtriročnú ženu s polytraumou a 51-ročnú ženu s úrazom hlavy previezli do nemocnice v Rimavskej Sobote, na pozorovanie tam previezli aj jedenapolročné dieťa, ktoré však nebolo zranené. Tridsaťsedemročná žena s poranenou hornou končatinou skončila v rožňavskej nemocnici.

Kamión v Tornali prevalcoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Prijatie troch zranených v rimavskosobotskej nemocnici potvrdil aj hovorca siete Svet zdravia (SZ) Tomáš Kráľ. „Dve z nich sú ženy, z ktorých jedna je vo vážnom stave a nie je vylúčený jej prevoz na vyššie pracovisko. Druhá žena má iba ľahšie poranenia, rovnako ako privezené dieťa,“ konkretizoval Kráľ s tým, že rožňavská nemocnica z rovnakej nehody prijala jednu ženu so zlomeným zápästím. "V najbližšom čase sa podrobí operácii, jej stav je však stabilizovaný," dodal. Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erika Piatera na mieste nehody zasahujú hasiči z Rimavskej Soboty a Tornale.

Viac o téme: NehodaTragédiaVyšetrovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu