Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lyžovačka s tragickým koncom: Dievča (†11) podľahlo ťažkým zraneniam po náraze do stromu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: 123rf.com)

HRADEC KRÁLOVÉ - Tragicky sa skončila lyžovačka pre mladú Češku. Pre 11 – ročné dievča sa stala osudnou rýchla jazda a nasledovný náraz do stromov. Utrpela ťažké poranenia a ani rýchly zásah záchranárov nedokázal zabrániť tomu najhoršiemu. Rodičia úsmev svojej dcéry už nikdy neuvidia.

Jazda po čiernej zjazdovke v lyžiarskom stredisku Jeseníky bola poslednou pre mladú slečnu. Tá túto náročnú dráhu nezvládla a v plnej rýchlosti vyšla zo zjazdovky medzi stromy. Náraz bol veľmi silný a dievča utrpelo vážne poranenia končatín, trupu aj hlavy.

Horská služba sa na miesto musela vybrať na lyžiach. Potvrdil to aj náčelník Horskej služby Jeseníky Michal Klimeš a dodal, že dostať do terénu techniku bolo nemožné. "Zistili sme, že zranená je v bezvedomí a svedkovia nehody už začali s resuscitáciou," vyjadril sa pre portál Blesk.cz Klimeš. Stav dievčaťa konzultovali záchranári s dispečingom linky 155. Nakoniec sa dohodli, že na miesto bude vyslaný vrtuľník Leteckej záchrannej služby.

Keďže nebolo možné, aby sa vrtuľník dostal na miesto nehody, museli záchranári naložiť dievča na sane a dostať ju dole. Kým sa s mladou lyžiarkou dostali na koniec zjazdovky, na mieste už čakala letecká záchranná služba. Dievča naložili do vrtuľníka na parkovisku a ihneď odleteli. "Posádke vrtuľníka sa podarilo počas transportu obnoviť srdcovú aktivitu a dievča potom vo veľmi vážnom stave predali na traumatológiu Fakultnej nemocnice v Hradci," informoval hovorca Zdravotnej záchrannej služby Královehradeckého kraja Ivo Novák.

Lekári sa snažili a robili všetko, čo bolo v ich silách. Dievča sa ale zachrániť nepodarilo a svoj boj o život prehralo. "O tretej hodine ráno bohužiaľ podľahla svojím zraneniam," povedal pre portál námestník riaditeľa a hovorca nemocnice Zdeněk Tušl. 

Viac o téme: NehodaSnehTragédiaSmrťLyžeSvahLyžiarka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu