Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sneh pripravil pre záchranárov v Tatrách množstvo práce: Pomoc potrebovali dvaja turisti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY - Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) dnes popoludní pomáhali dvom turistom, ktorí uviazli v snehu. Najskôr pomáhali turistke, ktorá sa zošmykla z chodníka medzi Skalnatým plesom a Zamkovského chatou a uviazla v hlbokom snehu a kosodrevine, odkiaľ sa nevedela samostatne dostať. Informovalo Operačné stredisko HZS.

Turistke na pomoc odišli dvaja záchranári HZS zo Starého Smokovca. "Medzitým sa jej podarilo vyslobodiť, no bála sa ďalej pokračovať, nakoľko sa stále prepadávala v hlbokom snehu," uviedla HZS.  Počas zásahu sa na tiesňovú linku HZS obrátil ďalší slovenský turista, ktorý sa tiež pošmykol na chodníku a uviazol zhruba 100 m pod ním v hlbokom snehu. "Záchranári HZS obom pomohli a odprevadili ich na Zamkovského chatu," doplnili.

HZS upozorňuje turistov, že v horách vládnu zimné podmienky. "Na chodníkoch je vrstva tvrdého utlačeného snehu, na ktorom sa šmýka. Turistom odporúčame na túry zvoliť správnu obuv, poprípade použiť aj protišmykové návleky a paličky," uzavreli horskí záchranári.

Viac o téme: HZSVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu