Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia prehľadala priestory krajských súdov: Anonymom nahlásenú bombu nenašla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Anonym oznamujúci dnes ráno uloženie bomby na krajskom súde vyvolal falošný poplach. Polícia po prehľadaní priestorov všetkých krajských súdov žiadnu výbušninu nenašla. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

Po anonymnom oznámení o údajnom uložení bomby, v ktorom volajúci nespresnil konkrétny krajský súd, polícia najskôr nariadila evakuáciu osôb na všetkých krajských súdoch a na miesto vyslala záchranné zložky. Priestory prehľadali policajní psovodi so špeciálne vycvičenými psami na hľadanie výbušnín. "Žiadnu bombu nenašli," potvrdil Slivka.

Na operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach dnes ráno krátko pred 08.00 h volal z mobilného telefónneho čísla na linku 158 neznámy muž, ktorý oznámil: „na krajskom súde som uložil bombu“. Nakoľko neuviedol konkrétny súd, polícia okamžite prijala potrebné opatrenia na všetkých krajských súdoch.

Podobná situácia sa stala aj koncom vlaňajšieho novembra. Aj vtedy spôsobil celoslovenský poplach anonymný volajúci, ktorý taktiež v Košiciach na tiesňovej policajnej linke nahlásil bombu a keďže neuviedol ktorý, aj v tomto prípade prehľadávali všetky súdy, žiadnu bombu nenašli. 

Viac o téme: BombaAnonymKrajský súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu