Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mladý vodič (18) svojím autom spôsobil zrážku s chodcami: Muž (†24) nemal šancu na prežitie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PZ)

RABČA - Tragicky sa v noci z pondelka nadnes skončila zrážka Škody Octavia s dvomi chodcami v Rabči (okres Námestovo), pri ktorej zahynul 24-ročný chodec z okresu Námestovo. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

 Osobné auto podľa neho viedol 18-ročný vodič z okresu Námestovo v smere od Námestova do obce Sihelné. "Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu vozidla s dvoma chodcami. Pri dopravnej nehode utrpel 24-ročný chodec zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol. Druhý 24-ročný chodec z okresu Námestovo utrpel predbežne ľahké zranenia," uviedol Moravčík.

Mladý vodič (18) svojím
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

Doplnil, že vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. "U nebohého muža bude vykonaná pitva, u druhého chodca nariadili odber krvi. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 500 eur. V súvislosti s dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal krajský policajný hovorca.

Mladý vodič (18) svojím
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

Na miesto tragickej nehody boli vyslané dve pozemné záchranné ambulancie. "Jeden z mužov utrpel poranenia panvy a chrbtice. Následne bol transportovaný do Hornooravskej nemocnice v Trstenej," informoval o stave 24 – ročného chodca hovorca záchranárov Andrej Hirjak. Ako nám aj Hirjak potvrdil, druhý z mladíkov nemal také šťastie. "Napriek snahe lekára, muž utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom. Lekár na mieste musel konštatovať smrť," ujasnil Hirjak. 

Viac o téme: NehodaSmrťZrážkaNámestovoRabča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu