Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Dramatická policajná naháňačka: Muža na audi zastavila až streľba, nehoda a airbag!

Naháňačka skončila haváriou a zadržaním bezočivého vodiča Zobraziť galériu (4)
Naháňačka skončila haváriou a zadržaním bezočivého vodiča (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Naháňačka a streľba ako z akčného filmu. To sa dnes v ranných hodinách odohrávalo na bratislavských cestách. Vodič na svojom luxusnom aute unikal policajnej hliadke. Zastavila ho až havária. Muž s kriminálnou minulosťou vyviazol s ľahkými poraneniami.

Ako informovala polícia, vodič Audi s českými značkami dnes v ranných hodinách unikal v Bratislave pred policajtmi, ktorí situáciu spozorovali počas bežného výkonu služby. "Výzvy na zastavenie vodič nerešpektoval," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

FOTO Dramatická policajná naháňačka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Príslušníci polície ho chceli zastaviť po tom, čo na diaľnici D2 obmedzoval svojou bezočivou jazdou ostatných účastníkov cestnej premávky. Okrem toho porušoval aj niekoľko dopravných predpisov. "Vodič prechádzal z jedného jazdného pruhu do druhého bez smerového svetla, striedavo brzdil, čím obmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky, pričom na Moste Lafranconi prudko odbočil  bez smerového svetla do odbočovacieho ľavého jazdného pruhu na výjazd Karlova Ves a pokračoval na Mlynskú Dolinu," uviedla Kurucová.

FOTO Dramatická policajná naháňačka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Muž sa hliadke pokúsil ujsť. Bezohľadnú jazdu ukončila až havária. "V blízkosti Prírodovedeckej fakulty UK dostal šmyk a vo vysokej rýchlosti havaroval," uviedla hovorkyňa. Tu sa ale celý incident neskončil. Muž sa po nehode pokúsil aj naďalej pred policajtmi unikať. Tí ho ihneď prenasledovali po trase jeho úniku a následne v lesnom poraste obmedzili na osobnej slobode za použitia donucovacích prostriedkov a taktiež po celkom 8 varovných výstrelov do vzduchu.

FOTO Dramatická policajná naháňačka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Pri kontrole sa preukázalo, že má dotyčný muž vydaný zákaz viesť motorové vozidlo do apríla 2018. "Ide o osobu, ktorá bola už v minulosti trestne stíhaná za viacerú majetkovú trestnú činnosť, ako aj trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia a trestný čin výtržníctva," informovala Kurucová.

Škoda na vozidle je 8000 eur. Vodič utrpel len ľahké poranenie na tvári. Osoba o ošetrenie nežiadala. "Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," uzatvorila Kurucová.

Viac o téme: CestaNaháňačkaPolícia Bezohľadnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu