Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vodič autobusu, ktorý havaroval v roku 2014, pozná rozsudok: Do väzenia na šesť rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

TRNAVA – Na šesť rokov odňatia slobody odsúdil dnes Okresný súd v Trnave vodiča autobusu Milana H., ktorý havaroval v júni 2014 na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri študentky Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave. O rozsudku informoval portál nasatrnava.sme.sk. Proti verdiktu súdu sa podľa tohto portálu odvolala prokurátorka aj obhajca obžalovaného, rozsudok tak nie je právoplatný.

Milanovi H. hrozilo pre prečin všeobecného ohrozenia až desaťročné väzenie. Podľa obžaloby príčinou tragédie bolo nevenovanie pozornosti pri vedení vozidla zo strany vodiča. Ten prostredníctvom svojho obhajcu už na prvom pojednávaní obžalobu odmietol s tým, že podľa znaleckého posudku bol príčinou nehody mikrospánok alebo náhla strata vedomia vodiča bez predchádzajúcich varovných príznakov.

Trnavskí gymnazisti sa v júni 2014 vracali z exkurzie v Oravskom múzeu Pavla Országha Hviezdoslava. Vodič podľa výsledkov policajného vyšetrovania nešoféroval pod vplyvom alkoholu, dodržal bezpečnostné prestávky a neprekročil predpísanú rýchlosť na diaľnici. V čase nehody išiel rýchlosťou 97 kilometrov za hodinu. Autobus napriek tomu zišiel z diaľnice a prevrátil sa na pravú stranu. Práve na pravej strane v zadnej časti autobusu sedeli aj štyri dievčatá vo veku 17 a 18 rokov, ktoré nehodu neprežili. 

Viac o téme: HaváriaAutobusMilan H.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu