Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajti namočení v škandále: Za prevádzačstvo mali inkasovať stovky eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil sedem členov organizovanej skupiny zo zločinu prevádzačstva. Ide o jedného Ukrajinca, dvoch bývalých strážcov zákona a štyroch súčasných policajtov zaradených na oddelení hraničnej kontroly vo Vyšnom Nemeckom, ktorí navyše čelia aj obvineniu zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. "Podľa zistení polície organizovaná skupina mala po vzájomnej dohode umožňovať nelegálny prechod na územie Slovenskej republiky cez hraničný priechod Vyšné Nemecké. Doposiaľ vykonané vyšetrovanie preukázalo, že takýmto spôsobom prešlo na naše územie najmenej 275 nelegálnych migrantov pochádzajúcich najmä z Ruskej federácie," uviedla Baloghová.

Za prechod jedného migranta mali obvinení inkasovať od 200 do 400 eur. Celkový zisk skupiny sa odhaduje najmenej na 110.000 eur. Občan Ukrajiny bol vzatý do vyšetrovacej väzby, ostatní obvinení sú stíhaní na slobode. Za trestný čin prevádzačstva hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov, za zneužívanie právomoci verejného činiteľa štyri až desať rokov. "Nadriadený policajtov už pripravuje podklady na spracovanie návrhu na ich prepustenie zo služobného pomeru," dodala Baloghová.

Viac o téme: MigrantiPrevádzačstvoObvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu