Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dopravná nehoda spôsobila motocyklistovi (31) ťažké zranenia: V hlavnej úlohe bol alkohol

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PZ)

HOSTICE - K dopravnej nehode, pri ktorej utrpel ťažké zranenie 31-ročný motocyklista, došlo v nedeľu 23. októbra o 16.30 h pri obci Hostice na juhu okresu Rimavská Sobota. O udalosti informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrea Petro

"Vodič viedol motocykel Suzuki bez evidenčného čísla na ceste III. triedy smerom na Šimonovce, pričom na suchej a zjazdnej vozovke, ovplyvnený požitím alkoholických nápojov, nedodržal bezpečnú vzdialenosť a narazil do pred ním idúceho motorového vozidla Škoda Felicia combi, ktoré odbočovalo," priblížila hovorkyňa.

Dopravná nehoda spôsobila motocyklistovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PZ)

Dodala, že pri nehode utrpel ťažké zranenie, ktoré si vyžiadalo jeho prevoz do nemocnice. "Tam bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,76 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,58 promile. Pri opakovanej dychovej skúške bola hodnota vyššia, konkrétne 0,86 mg/l alkoholu, teda 1,79 promile," špecifikovala Petrovičová.

Na vozidle podľa jej slov vznikla škoda, ktorá bola predbežne odhadnutá na 200 eur. "Vodiča motocykla obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za takýto prečin hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," zakončila.

Viac o téme: NehodaHosticeŠimonovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu