Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prípad nástenkového tendra pokračuje: Prokurátor podal obžalobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - V prípade „nástenkového tendra“ prokurátor podal obžalobu na päť osôb. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 19. 10. 2016 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na päť osôb, a to Mariána J., Igora Š., Radoslava B., Tomáša L. a Zdenku K.," uviedla Tökölyová.

Podľa jej slov na obvineného Mariána J. podal prokurátor obžalobu za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom, v jednočinnom súbehu s obzvlášť závažným zločinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Na Igora Š., Radoslava B., Tomáša L. a Zdenku K. je už podaná obžaloba za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spolupáchateľstvom.

Kauza siaha až do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva. Lukratívnu zákazku tak malo získať konzorcium, ktoré o súťaži vedelo. O kreslo vtedy prišli dvaja ministri zo Slovenskej národnej strany - Marián J. a neskôr jeho nástupca Igor Š.

Viac o téme: Nástenkový tenderMachinácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu