Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smutná bilancia z ciest: Tisíce nehôd, o život už prišlo viac ako 180 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tento rok zahynuli počas tragických dopravných nehôd najmä chodci. Do konca minulého týždňa ich o život prišlo 47. Vyplýva to zo štatistík Prezídia Policajného zboru (PZ). Celkovo prišlo o život do tohto dátumu 181 ľudí, sú medzi nimi aj cyklisti a motocyklisti. Ťažko sa zranilo 780 osôb. Dokopy došlo k 10.486 zrážkam.

"Počet nehôd, ťažko zranených osôb i usmrtených je však v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka menší," povedal hovorca Prezídia PZ Martin Wäldl. Vlani došlo k 10.546 nehodám, ťažko sa zranilo 905 osôb, o život prišlo 198 ľudí. 

Wäldl žiada verejnosť o zodpovednosť a ohľaduplnosť na cestách. Takmer každý deň dôjde na cestách k tragickým zrážkam, ukázali štatistiky prezídia. Obozretný treba byť podľa neho najmä počas jesene.

Polícia vyzvala občanov, aby sa na cestách správali zodpovedne a predvídavo. Cyklisti a motocyklisti nesmú zabúdať na reflexné prvky. "Povedzte svojim blízkym, že alkohol je za volantom neprípustný a že takmer každú tretiu nehodu spôsobenú chodcom v jesennom období zavinil chodec pod vplyvom alkoholu," povedal Wäldl.

Viac o téme: NehodaBilancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu