Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragický piatkový večer v Bratislave: Chodec (†58) zomrel na mieste, žena s vážnymi zraneniami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Život 58-ročného chodca si vyžiadala večerná piatková (21.10.) nehoda na Ceste na Senec. Muža pri prechádzaní cez vozovku asi 10 až 15 metrov od nadchodu určeného pre chodcov na úrovni obchodného domu na Zlatých Pieskoch zrazilo osobné auto. Polícia dychovou skúškou vylúčila prítomnosť alkoholu u vodiča. Muž na mieste zrážky podľahol zraneniam.

"Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Žiada vodičov, aby boli na cestách zodpovední. Na vozovkách Bratislavského samosprávneho kraja dochádza podľa nej k vážnym dopravným nehodám, obeťami sú často chodci.

"Zdôrazňujeme im preto zákonnú povinnosť nosiť reflexné prvky za zníženej viditeľnosti či pohybe po vozovke nielen mimo obce, ale aj v nej," povedala Mihalíková. Pri prechádzaní cez cestu treba byť ostražitý, chodec musí uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. "Nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez ňu bezpečne prejsť," dodala hovorkyňa.

Vodič zrazil v Bratislave chodkyňu na priechode, utrpela vážne zranenia

Vážne zranenia chodkyne si v piatok večer (21.10.) vyžiadala dopravná nehoda v Bratislave. Žena prechádzala cez priechod pre chodcov s dvoma deťmi. Všetkých troch previezli záchranári do nemocnice. Okolnosti zrážky policajti vyšetrujú."K nehode došlo na výjazde stúpania jednosmernej cesty z Einsteinovej ulice na Panónsku ulicu v smere do mestskej časti Petržalka od Mosta SNP," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Vodičom bol podľa nej 65-ročný muž, vylúčili u neho prítomnosť alkoholu. Polícia žiada vodičov i chodcov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky a správali sa zodpovedne a disciplinovane.

 

Viac o téme: NehodaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu