Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kauza falošného plastického chirurga naberá na obrátkach: Začala konať polícia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagrram/dr.yassineghazi.a)

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) neskontroluje bratislavskú estetickú kliniku, ktorá mala načierno robiť plastiky. Môže totiž kontrolovať iba poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, a tým zariadenie Adelais Clinique na Ventúrskej ulici nie je.

"Za účelom preverenia, či v tomto prípade ide o poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, úrad oslovil príslušné inštitúcie so žiadosťou o potrebné informácie. Na základe vyžiadaných informácií úrad skonštatoval, že tento subjekt nie je poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v zmysle zákona," povedala hovorkyňa ÚDZS Andrea Pivarčiová.

Informácie o tomto prípade posunul úrad orgánom činným v trestnom konaní. Polícia sa vecou v súčasnosti zaoberá, potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Adelais Clinique stopol činnosť Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Klinika od neho nemala povolenie na poskytovanie služieb, napriek tomu v nej lekári mali robiť plastické operácie. Voči klinike preto kraj začal správne konanie, hrozí jej pokuta približne 33.000 eur.

Prípad rieši aj Slovenská lekárska komora (SLK). Operácie mal vykonávať Yassine Ghazi, ktorý je členom komory. SLK TASR potvrdila, že mu nevydávala žiadnu licenciu. Neeviduje tiež, "že by nadobudol špecializáciu v akomkoľvek špecializačnom odbore". "Lekárom sa budú zaoberať naše príslušné orgány, a to vo vzťahu k porušeniu povinností etického kódexu zdravotníckeho pracovníka," avizovala komora.

Viac o téme: Polícia Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťouPlastiky načierno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu