Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Andrej (21) šoféroval opitý a ušiel policajtom: Nepomohla mu ani hlúpa výhovorka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil peňažný trest 160 eur a ročný zákaz šoférovania pre 21-ročného vysokoškoláka Andreja Trnku za jazdu pod vplyvom alkoholu.

Študent Žilinskej univerzity viedol 6. júna minulého roku ráno o štvrtej auto Opel Astra po miestnej komunikácii v Detve. Policajná hliadka chcela vozidlo skontrolovať, ale študent šliapol na plyn a svetelné a zvukové signály ignoroval. S autom zastavil až neskôr, ale ako vodič z miesta ušiel s kamarátom. Ďalší Andrejov spolujazdec nestihol ujsť a ten študenta telefonicky zavolal späť. Andrejovi policajti namerali v dychu 1,5 promile alkoholu, ale tvrdil, že si vypil až po zastavení. 

Neskôr na súde vinu podľa obžaloby priznal. Okresný súd vo Zvolene pôvodne voči Andrejovi trestné stíhanie podmienečne zastavil, ale krajský súd vec na návrh prokurátora vrátil na nové konanie. Prvostupňový súd potom študentovi uložil peňažný trest 160 eur a zákaz viesť motorové vozidlá na jeden rok. Voči verdiktu sa Trnka odvolal a obhajoba s poukázaním na rozhodnutia iných súdov a kladné hodnotenie mladíka navrhovala trestné stíhanie študenta podmienečne zastaviť. 

Senát krajského súdu mu nevyhovel a rozhodnutie prvostupňového súdu potvrdil. Podľa predsedu senátu obhajca vyslovil názor, že v súvislosti s vynikajúcimi výsledkami v štúdiu i pri starostlivosti o chorú matku „ak tohto človeka budeme trestať, je to výsmech spravodlivosti“.

Viac o téme: AlkoholŠtudent
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu