Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Člen piťovcov ostáva sedieť: Mafiánsky parťák je za mrežami spolu s Ondrejčákom

Marek Orlík
Marek Orlík (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol o ponechaní Mareka O., ktorý je spájaný so zločineckou skupinou "piťovci" vo väzbe. Agentúru SITA o tom informoval hovorca najvyššieho súdu Boris Urbančík.

"Obvinený Marek O. naďalej ostáva vo väzbe z dôvodov, aby sa zabránilo pôsobeniu obvineného na svedkov, znalcov, spoluobvinených, aby sa zabránilo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie, alebo aby sa zabránilo pokračovaniu v trestnej činnosti, dokonaniu trestného činu, o ktorý sa pokúsil, alebo vykoná trestný čin, ktorý pripravoval, alebo ktorým hrozil," uviedol Urbančík. Najvyšší súd tak právoplatným rozhodnutím potvrdil verdikt Špecializovaného trestného súdu z konca septembra.

Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici vzal údajného člena skupiny "piťovcov" Mareka O. do väzby 30. septembra. Národná kriminálna agentúra ho zadržala v utorok 27. septembra v súvislosti s podozrením z násilnej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ ho stíha za zločiny založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a hrubého nátlaku. 

Obvinený Marek O. je spájaný so zločineckým gangom piťovcov. S právoplatne odsúdeným šéfom skupiny Jurajom Ondrejčákom, prezývaným Piťo, údajne aj podnikal. Obaja figurujú v spoločnosti Baresto so sídlom v Lamači. Firma je od júna tohto roka v konkurze. Podľa médií Marek O. bol pravou rukou bossa Piťa. Polícia Mareka O. zadržala aj počas akcie Gondola v júni tohto roka. Sudca ho ale vtedy prepustil na slobodu. 

Ondrejčák si momentálne odpykáva 16-ročný trest vo väzení za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Piťovci sa podľa názoru súdu venovali obchodom s drogami a vyberaniu výpalného.

Viac o téme: MafiaPiťovciJuraj OndrejčákMarek Orlík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu