Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladíci (10, 14) v Šahách napadli starenku (74) s kufrom: Boj o kabelku vyvrcholil zranením!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŠAHY - Dvaja mladíci z mesta Šahy si počkali a napadli 74-ročnú starenku. Najprv jej chceli ukradnúť kabelku, ale pani sa bránila. Tak sa zamerali na kufor. Chvíle hrôzy pre starenku neskončili, po strete padla na zem a zranila sa. Aj keď páchatelia ušli, spravodlivosť si ich zakrátko našla.

Starenka (74) kráčala v utorok po meste Šahy s cestovným kufrom. Dvaja mladíci si ju vyhliadli a napadli ju, pričom jej chceli ukradnúť kabelku a neskôr kufor. "V utorok 27. septembra dopoludnia kráčala po Severnej ulici v Šahách žena s cestovným kufrom. Dvaja mladí  páchatelia si ju vyhliadli a po vzájomnej dohode ju napadli. Obaja jej začali z ruky trhať kabelku a keď sa im ju nepodarilo ukoristiť, zamerali sa na kufor," tvrdí polícia.

"Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Levíc obvinila 14 ročného chlapca zo zločinu lúpeže, jeho 10 ročný komplic nie je trestne zodpovedný," informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková.

Pani sa nenechala len tak a začala sa brániť. "74-ročná pani pri boji o svoj kufor spadla na zem, pričom utrpela zranenia s dobou liečenia asi 12 dní. Obaja páchatelia z miesta činu ušli," tvrdí Čuháková s tým, že policajti ich zakrátko vypátrali a následne obvinili.

Mladíci boli vo veku 14 a 10 rokov. Štrnásťročného Mareka obvinili zo zločinu lúpeže, desaťročný spolupáchateľ z dôvodu malého veku nie je trestne zodpovedný. "V zmysle trestného zákona hrozí dospelému páchateľovi za zločin lúpeže trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. V prípade mladistvého páchateľa sa trest spravidla znižuje na polovicu," potvrdila Čuháková.

Viac o téme: KrádežStarenkaKuforPolícia NitraŠahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu