Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pátracia akcia po väzňovi Behanovi (24) skončila: Polícii ušiel, behá v spodkoch!

Ľubomír Behan
Ľubomír Behan (Zdroj: Foto: polícia)

PIEŠŤANY – Polícia od nočných hodín pátrala v obci Ostrov pri Piešťanoch a okolí po Ľubomírovi Behanovi, ktorý začiatkom júla utiekol z výkonu trestu odňatia slobody v leopoldovskej väznici.

Veľká policajná akcia zameraná na vypátranie a zadržanie väzňa na úteku Ľubomíra Behana v okolí Piešťan skončila, Behan polícii naďalej uniká. V obci Ostrov pri Piešťanoch a okolí ho hľadalo množstvo policajtov, ktorým pri pátraní pomáhal aj vrtuľník ministerstva vnútra. V Ostrove žije najbližšia Behanova rodina.

Policajti kontrolovali prechádzajúce autá, prehľadávali nebytové priestory aj rôzne skrýše v teréne. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva polície v Trnave Martina Kredatusová poprela medializované informácie, podľa ktorých policajti v sobotu hľadaného väzňa zadržali, ale on im utiekol. ,,Toto jednoznačne vylučujem,“ povedala. Pátranie po 24-ročnom Behanovi aj naďalej pokračuje.

Okrem radových príslušníkov polície sa do pátrania zapojili aj kukláči i členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže. "Polícia kontroluje prístupové cesty v obci a okolí," povedala policajná hovorkyňa.

Polícia pri pátraní využíva aj vrtuľník ministerstva vnútra, pátranie pokračuje aj popoludní. Informovala o tom trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. V Ostrove, v susedstve Piešťan, žije najbližšia Behanova rodina. Podľa portálu tvnoviny.sk ho mali zadržať v dome jeho otca v Ostrove pri Piešťanoch, no aj tak policajtom ušiel.

24-ročný Ľubomír Behan si svoj trest odpykával v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Utiekol 2. júna počas prác na oprave strelnice v tesnom susedstve ústavu. V deň úteku ho hľadali desiatky policajtov, psovodov so psami aj policajný vrtuľník. Odvtedy polícia preverovala rôzne operatívne informácie o jeho možnom pohybe.

Podľa RTVS behá len v spodnom prádle. "Podľa miestnych obyvateľov Behan dobre pozná okolitý terén, keďže tam žije jeho najbližšia rodina. Tvrdia, že v rodičovskom dome prespával dva mesiace a uniká len v spodnej bielizni," informujú na Facebooku.

V súvislosti s útekom Ľubomíra Behana začala polícia ešte v júli trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a porušovanie dozornej služby. Trojica dlhoročných dozorcov vzápätí po úteku väzňa prišla o prácu, podľa generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana neboli na svojich miestach a neplnili si svoje povinnosti. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská útek väzňa označila za zlyhanie jednotlivcov, nešlo podľa jej vyjadrenia o systémovú chybu. 

Viac o téme: PátranieĽubomír BehanOstrov pri Piešťanoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu