Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dráma na križovatke v Seredi: Auto zachytilo chodkyňu na priechode

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SEREĎ - Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala vo štvrtok 22. septembra ráno krátko pred ôsmou hodinou v Seredi.

Vodička vo veku 39 rokov osobného auta Fiat Linea odbočovala na križovatke ulíc Cukrovarská a Fándlyho vľavo, pričom na priechode pre chodcov narazila do 63-ročnej chodkyne. Žena zo Serede utrpela v dôsledku nehody ťažké zranenia. Vodička, taktiež zo Serede, bola podrobená dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol negatívny. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.
 
Polícia upozorňuje vodičov, aby jazdili opatrne a dodržiavali predpisy. "Pripomíname vodičom, že sú povinní plne sa venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. Vodičom odporúčame, aby si osvojili, že na jazdu autom sa treba stopercentne sústrediť. Taktiež sú povinní dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov. Na druhej strane, chodec nesmie vstupovať na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez cestu bezpečne prejsť," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.
Viac o téme: Sereď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu