Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súd sa vyjadril úplne jasne: Ukrajinský podnikateľ zostáva naďalej vo väzbe

Sergej Kucherenko s manželkou
Sergej Kucherenko s manželkou

BRATISLAVA – Ukrajinský podnikateľ Sergej Kucherenko ostáva vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom dnes rozhodol senát Najvyššieho súdu SR, ktorý zamietol podnikateľovu sťažnosť proti väzbe ako neodôvodnenú. Informoval o tom Tlačový odbor Najvyššieho súdu SR.

Na Slovensko ukrajinského podnikateľa vydal 24. augusta rakúsky Krajinský súd vo Viedni, ktorý akceptoval Špecializovaným trestným súdom vydaný európsky zatýkací rozkaz. V ten istý deň sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 24. augusta obvineného vypočul a zobral do väzby. Dôvodom bola obava z možného úteku podnikateľa.

Proti rozhodnutiu o vzatí do väzby obvinený podal sťažnosť, ktorú Najvyšší súd SR zamietol ako neodôvodnenú. Na Slovensku je Sergej Kucherenko stíhaný pre trestný čin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov. 

Sergej Kucherenko bol od decembra minulého roka vo viedenskej väznici. Na slobodu sa mohol dostať vďaka kaucii dvestotisíc eur, ale túto čiastku nikto nezaplatil a rakúske orgány ho vydali na Slovensko. Podľa medializovaných informácií má vraj na krku obrovské dlhy a exekúcie. Manžel bývalej modelky Silvie bol navyše obvinený, že firme, ktorú riadil, spôsobil veľkú škodu. Podľa polície ide približne o osem miliónov eur.

Viac o téme: Sergej Kucherenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu