Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kauza utýranej Lucky znovu na súde: Sociálna pracovníčka čelí obžalobe

Manželov Juraja a Alexandru Hrotákovcov odsúdili za utýranie malej Lucie
Manželov Juraja a Alexandru Hrotákovcov odsúdili za utýranie malej Lucie (Zdroj: Foto: SITA)

BRATISLAVA – V utorok je na Okresnom súde Bratislava II naplánované ďalšie pojednávanie v kauze sociálnej pracovníčky Márie H. Tá je obžalovaná z trestného činu marenia úlohy verejného činiteľa v prípade utýranej Lucky Luknárovej. V prípade dokázania viny hrozí Márii H. trest v rámci sadzby jeden až päť rokov väzenia. V tomto prípade došlo na začiatku tohto roku k výmene zákonného sudcu.

Pracovníčku Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave II Máriu H. obžalovali z trestného činu marenia úlohy verejného činiteľa vo veci zanedbania povinnosti starostlivosti o maloletú Lucku, ktorú utýrali na smrť otčim Juraj a matka Alexandra. Ona sama sa podľa vlastných slov vinná necíti. Pracovníčka dostala najprv trestným rozkazom koncom októbra 2014 dva roky podmienečne za marenie úlohy verejného činiteľa. Zároveň jej uložili zákaz pracovať v pozícii verejného činiteľa na päť rokov. Voči trestnému rozkazu podala odpor, preto sa v prípade začalo riadne pojednávanie. 

Manželov Juraja a Alexandru Hrotákovcov odsúdili v medializovanom prípade za utýranie malej Lucie Luknárovej na 18,5 roka v prípade otčima a 14 rokov v prípade matky dievčaťa. Jej matka Alexandra dostala aj trest za neoprávnené poberanie prídavkov na mŕtvu dcéru. Sedemmesačný trest si odsedela ešte vo väzbe. 

Viac o téme: Lucka Luknárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu