Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vyšetrovanie pokračuje: Trosky zrúteného vrtuľníka previezli do Popradu

(Zdroj: SITA)

STRELNÍKY - Trosky záchranárskeho vrtuľníka spoločnosti Air Transport Europe (ATE), ktorý sa zrútil v stredu 7. septembra krátko po 22.30 h v katastri obce Strelníky v okrese Banská Bystrica, previezli dnes do Popradu. Uviedla to hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

Trosky budú v priestoroch letiska uskladnené a zaplombované príslušnými zložkami letiskovej ochrany. "Na tomto mieste budú uskladnené až do rozhodnutia vyšetrovania Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru," konštatovala.  

Leteckí záchranári z ATE Poprad leteli na osudný zásah na najnovšom vrtuľníku Bell 429. Na jeho palube sa nachádzala posádka v zložení - pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš. Pri leteckom nešťastí všetci na mieste zahynuli, ako aj 38-ročný zranený muž, ktorého prevážali do banskobystrickej nemocnice.

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa pod samotnú nehodu určite podpísal aj mimoriadne zložitý, nebezpečný terén, kde záchranári zasahovali, a náročné nočné podmienky, počas ktorých leteli.

Viac o téme: Vrtuľník Bell 429Air Transport Europe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu