Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známy trik sa podvodníkom nevyplatil: Rakúsky súd poslal do väzenia Slovenku (21) a dvoch Čechov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Súd v rakúskej spolkovej krajine Dolné Rakúsko uložil tresty odňatia slobody členom skupiny, ktorá sa podľa prokuratúry obohacovala na diskontných reťazcoch prostredníctvom podvodov s účtenkami. Traja muži z Česka a jedna Slovenka takto spôsobili v priebehu apríla a mája rakúskym obchodníkom škody v celkovej výške 6350 eur, informoval v piatok spravodajský portál meinbezirk.at.

Podľa citovaného vyjadrenia prokurátora Patricka Hinterleitnera podvodníci používali známy trik s predkladaním skopírovaných účteniek. V niektorej z predajní si najskôr zakúpili tovar, ktorý krátko na to vrátili, pričom dostali naspäť peniaze. So skopírovaným účtovným dokladom potom navštevovali iné filiálky toho istého reťazca, kde si vložili do nákupného vozíka rovnaký druh tovaru a predstierali, že ho takisto prišli vrátiť, vďaka čomu získali rovnakú sumu opäť.

Česko-slovenská skupina takto požadovala vrátenie peňazí celkovo 56-krát. Nemenovanej 21-ročnej Slovenke, ktorá údajne do predajní sama nevstupovala, sudca vymeral 12-mesačný trest väzenia, z toho osem podmienečne. Jej 34-ročnému priateľovi uložil trest 18 mesiacov vrátane 12 podmienečne. Osemnásť mesiacov, avšak nepodmienečne vzhľadom na kriminálnu minulosť, má stráviť vo väzení ich 31-ročný komplic. Vynesené rozsudky sú zatiaľ právoplatné iba čiastočne. Posledného zo štvorčlennej skupiny podvodníkov sa zatiaľ nepodarilo zatknúť, informoval meinbezirk.at.

Viac o téme: PodvodRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu