Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Odvážny čin policajta mimo služby: Spozoroval opitého vodiča a rýchlo konal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

VEĽKÉ LEVÁRE – Policajt mimo služby v utorok (30. 8.) večer zastavil 31-ročného vodiča Miroslava Ch. z okresu Malacky pod vplyvom alkoholu a zabránil mu do príchodu policajnej hliadky v ďalšej jazde.

Policajt si tohto šoféra všimol počas jazdy na ceste medzi Moravským svätým Jánom a Veľkými Levármi, keď auto, ktoré viedol Miroslav, jazdilo z jednej strany vozovky na druhú. Vozidlo preto predbehol a zastavil. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Policajt preukázal vodičovi svoju príslušnosť k Policajnému zboru a následne privolal policajnú hliadku. "Tá po príchode na miesto podrobila vodiča dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu, ktorou mu bola nameraná hodnota 1,79 promile," priblížil Szeiff. Opakovaná skúška prítomnosť alkoholu v dychu vodiča potvrdila. 

Vodič bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie. Miroslava už polícia obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Vec sa realizuje v takzvanom "super rýchlom" konaní," podotkol Szeiff.

Viac o téme: PolicajtAlkoholVodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu