Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Muž (57) prepadol potraviny v Dun. Strede: Starenku (75) surovo bil

 Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Policajti zadržali a obvinili muža, ktorý prepadol a surovo dobil 75-ročnú predavačku v Dunajskej Strede. Staršia pani predávala v miestnych potravinách, keď v pondelok krátko po pol tretej poobede vošiel do predajne muž.

Dvere zvnútra zamkol a ceduľku otočil na stranu „zatvorené“. Vzápätí vytiahol spod oblečenia pravdepodobne plynovú pištoľ, namieril na ženu a žiadal peniaze. Spodnou časťou zbrane ju potom začal surovo biť do hlavy, až kým žena nespadla na zem. Páchateľ využil jej bezmocnosť po útoku a prehľadal potraviny. Okrem kovových mincí zobral z pokladne 120 eur, kartón cigariet a mobilný telefón  poškodenej. Informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Rifle, ktoré mal muž na sebe odstrihol a vypral. Stopy však zostali.
Zobraziť galériu (6)
Rifle, ktoré mal muž na sebe odstrihol a vypral. Stopy však zostali.  (Zdroj: Foto: polícia)

„Počas rabovania kopal ženu do tváre a opakovane ju bil do hlavy rukoväťou zbrane. Ženu nakoniec okradol aj o šperky, ktoré mala v čase útoku na sebe. Vo vážnom stave si žena privolala pomoc a s viacerými zlomeninami, najmä v oblasti hlavy, bola nakoniec hospitalizovaná v dunajskostredskej nemocnici. Predavačka je aj naďalej v opatere lekárov a pre rozsiahle zranenia s ňou polícia nemohla doteraz vykonať žiadne procesné úkony,“ priblížila hovorkyňa.

FOTO Muž (57) prepadol
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ako dodala, policajti Okresného riaditeľstva PZ v Dunajskej Strede spolu s kolegami Krajského riaditeľstva PZ Trnavy na prípade intenzívne pracovali a do 48 hodín stotožnili páchateľa a naplánovali jeho zadržanie. Muža z Dunajskej Stredy zadržali v stredu (24. 8.) krátko pred obedom a umiestnili do cely policajného zaistenia. K činu sa priznal. Policajti vykonali po zadržaní previerky v záložniach, domovú prehliadku v mieste jeho bydliska, ako aj pátranie po odcudzených veciach v ramene vodného diela Gabčíkovo za pomoci Komplexnej centrálnej záchrannej služby.  Na základe všetkých úkonov tak policajti našli a zaistili takmer všetky ukradnuté veci.

FOTO Muž (57) prepadol
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

„Vyšetrovateľ obvinil 57-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Na základe príkazu súdu bol v pondelok (29. 8.) eskortovaný do výkonu väzby. Za ozbrojenú lúpež a spôsobenie ťažkej ujmy na zdraví hrozí mužovi strata slobody na desať až 15 rokov. Nie je vylúčené, že vzhľadom na závažnosť prípadu, bude skutok prekvalifikovaný na iný, závažnejší trestný čin. Obvinený bol už v minulosti súdne trestaný pre majetkovú trestnú činnosť a teraz bol iba niekoľko týždňov na slobode, čo si odpykal trest za lúpež,“ uzavrela Kredatusová.

FOTO Muž (57) prepadol
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Viac o téme: PrepadDunajská Streda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu