Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Martine horela skládka dreva, hasiči mali plné ruke práce: Požiar zlikvidovali za viac ako päť hodín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MARTIN - Približne päť a pol hodiny likvidovali v stredu (24. 8.) hasiči požiar skládky dreva v mestskej časti Martina Medokýš. Skládka dreva mala zhruba desať krát 70 metrov a výšku približne štyri metre. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

"Polovica dreva bola v plameňoch a hrozilo, že sa požiar rozšíri na stromy a lesný porast v tesnej blízkosti. K požiaru boli vyslaní ďalší hasiči z Martina a aj členovia dobrovoľných hasičských zborov Martina – Priekopy, Sučian a Koštian nad Turcom," uviedla Ondrichová.

Doplnila, že vodu na hasenie požiaru dodávali na požiarovisko kyvadlovou dopravou z rieky Turiec. "Po čiastočnom uhasení drevo prehrabali pomocou nakladača a následne zalievali vodou. V blízkosti horiacej skládky dreva sa nachádzal dutý tlejúci strom, ktorý museli hasiči spíliť, nakoľko hrozilo, že sa zrúti na prístupovú komunikáciu do Múzea slovenskej dediny. Hasiči v rámci zásahu prekontrolovali aj Múzeum slovenskej dediny, ktoré sa nachádza približne 200 metrov od miesta požiaru," dodala hovorkyňa.

Hasiči na likvidáciu požiaru spotrebovali približne 165.000 litrov vody. "Príčina vzniku požiaru, pri ktorom sa nikto nezranil, je v štádiu zisťovania," uzavrela Ondrichová.

Viac o téme: PožiarMartin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu