Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Súd rozhodol o živote Ľudovíta (56): Emócie boli silnejšie, muž sa neudržal a rozplakal sa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – S plačom ďakoval odvolaciemu senátu Krajského súdu v Banskej Bystrici 56-ročný Ľudovít Lipták, rodený Róth z Rimavskej Soboty za zmiernenie trestu z trinásť na tri roky odňatia slobody. Prvostupňový súd ho uznal za vinného za drogový zločin, ale na návrh obhajoby odvolací senát prekvalifikoval Liptákovo konanie na prečin a tým mohol uložiť miernejší trest.

Lipták v januári tohto roku pri Kauflande v Rimavskej Sobote kúpil za 40 eur dve dávky pervitínu. Vzápätí ho policajti zadržali a tvrdil im, že to kúpil pre družku Eriku a myslel si, že mu to pomôže. Toto zopakoval i pred sudcom, ktorý ho bral do väzby. Preto ho stíhali nielen za držanie, ale i za distribúciu drog, teda podľa prísnejšej kvalifikácie. Na pojednávaní pred senátom Okresného súdu v Rimavskej Sobote však povedal, že pervitin bol iba pre jeho potrebu, čo potvrdila i družka Erika.

Napriek tomu ho prvostupňový súd uznal za vinného z obzvlášť závažného drogového zločinu a vymeral mu nepodmienečný trest trinásť rokov. Zohľadnil aj skutočnosť, že Lipták už bol za drogy trestaný. 

Voči verdiktu sa Lipták odvolal s tým, že pervitin kúpil iba pre seba a nie pre družku. Požadoval prekvalifikovať konanie a zmierniť trest. Poukázal i na to, že spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasňovaní najmä drogovej trestnej činnosti. Odvolací súd mu vyhovel a prvostupňový trest zmiernil z trinásť na tri roky. Preukázalo sa, že Liptáka odsúdili iba na základe jeho vyjadrenia v prípravnom konaní. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu.

Viac o téme: Súd Ľudovít Lipták
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu